Graszoden en grasmatten

Graszoden kopen kunt u bij de bouwmarkt, de tuincentra, of bij gespecialiseerde bedrijven. De graszoden komen vaak rechtstreeks van de teler, of in het laatste geval worden deze door de spcialist zelf gekweekt, en worden vers van het land gesneden. U ontvangt dus gegarandeerd verse graszoden en dat voor een lage prijs.

Waarom graszoden of grasmatten kopen?

 • Zelf gras inzaaien is weliswaar voordelig, maar ook een tijdrovend karmei. Eerst de grond egaliseren, dan de grond klaarmaken, dan inzaaien. En daarna begint het wachten totdat het gezaaide gras opkomt, als tenminste de volgels de graszaadje niet oppikken om te eten.
 • Verse graszoden komen veelal rechtstreeks van de teler.
 • Graszoden zijn natuurlijk wat minder goedkoop dan graszaad, maar direct na het leggen in een grasveld of gazon ontstaan.De kwaliteit is veel hoger, en er zijn graszoden en grasmatten voor iedere situatie en in elke tuin. Zo kunnen tuinen volop zon hebben, maar er zijn ook tuinen p het noorden of onder bomen. Daar doet normaal gras erg weinig en zal snel afsterven. Speciaal gras voor schaduwrijke tuinen is dan een uitkomst. Graszoden van dit soort gras hebben dus nog veel meer voordelen
 • Graszoden bestellen bij de specialist is vaak malen goedkoper dan de normale tuincentra. Bovendien kan de specialist u van advies voorzien, en zelfs ervoor zorgen dat de graszoden of grasmatten gelegd worden in uw tuin.

En nog meer voordelen…

 • Wilt u verse graszoden die direct van het land komen?
 • Wilt u geld besparen op het kopen van de graszoden?
 • Wilt u er zeker van zijn dat u de beste kwaliteit krijgt?

Grasmatten kopen

Een grasmat van A-kwaliteit kopen bij de teler. Grasmatten krijgen een natuurlijke groei en daardoor een natuurlijke sterkte. De grasmatten worden opgerold tot een grasrol van meestal 200 cm bij 40 cm, (1m2). Zo kunt u de grasrollen eenvoudig uitrollen in uw gazon. Dat is dus voordelig en minder werk.

Voordelen van de grasspecialist?

 • Een mooi groen gazon van uitstekende kwaliteit.
 • Makkelijk en veilig bestellen.
 • Aantrekkelijke prijzen.
 • Snelle aflevering.
 • Aflevering in handzame rollen.
 • Topservice: 5 dagen per week bereikbaar voor informatie en advies.

Een appartement gekocht en wil je gaan verbouwen?

Zodra je een appartement hebt gekocht koop je eigenlijk niet meer dan een appartementsrecht. Dit houdt in dat je voor een bepaald gedeelte eigenaar bent van een ruimte, welke is aangeduid met breukdelen. Omdat je met alle eigenaren gezamenlijk eigenaar bent moet je dan ook voor een aantal zaken toestemming vragen voordat je gaat verbouwen in een appartement. Sowieso moet je voor de volgende zaken toestemming vragen:
• Wanneer je muren of draag muren wilt gaan slopen of verzetten.
• Het veranderen van de leidingen, zowel eigen leidingen als gemeenschappelijke leidingen
• Zodra je een harde vloer wilt aanbrengen, denk hierbij aan plavuizen vloeren, laminaatvloer en parket.
• Wanneer je een raam, glazenkoepel of een dakkapel wil plaatsen in het dak (buitenschil)
• Voor het plaatsen van een schotelantenne, de zonnewering en de airconditioning
• Het maken van een gat in het dak ten behoeve van de rookgasafvoer
• Het weg (laten) halen van de schoorsteen of het juist plaatsen van een schoorsteen/rookkanaal
• Het aanbrengen van een dakterras
• Wanneer je de gemeenschappelijke ruimte wil gaan gebruiken
• Wanneer je een schuur of een garage wilt gaan bouwen.

Aan wie moet je toestemming vragen voor aanpassingen in je appartement?

Het is verstandig om voordat je de sleutel al hebt ontvangen in gesprek te gaan met het bestuur de van de VvE of via een VvE beheerder. Zij kunnen je precies vertellen wat wel en niet mag en onder welke condities. Houdt er wel rekening mee dat je een officieel verzoek dient in te dienen bij het bestuur. Je krijgt dat ook een officieel bericht terug dat je aan de slag mag.

Enkele tips:
– Wanneer je bijvoorbeeld een harde vloer aan wilt brengen, zorg ervoor dat je de juiste ondervloer aanbrengt. Lever dit rapport ook in bij het bestuur van de vereniging van eigenaren
– Lees van tevoren alvast het huishoudelijk reglement door, vaak staan hier al de uitgangspunten waaraan je je moet houden –
Minimaliseer de overlast, zorg ervoor dat je buren op de hoogte zijn van jouw plannen, loop even langs of doe een briefje in de bus.

4 manieren om uw woonkamer te transformeren

In de gastpost van vandaag leer je hoe je een grote verandering in je woonkamer kunt aanbrengen – een van de meest zichtbare ruimtes in je huis.

De woonkamer: de enige ruimte die elk seizoen kan veranderen en weerspiegelt onze gemoedstoestand en algemene levensstijl. Of het nu de belangrijkste entertainmentzone is of een kunstgalerij met weinig verkeer, het ontwerpen van een comfortabele woonkamer met een likje verse verf en een paar stijlvolle woonaccessoires kan helpen om je inrichting up-to-date te houden en je gasten tevreden te houden.

Soms worden woonkamers gebruikt om op een meer formele manier te entertainen, terwijl sommige mensen het als een meer casual hangplek prefereren om languit voor de tv te liggen. Hier zijn 5 eenvoudige manieren om jouw woonkamer op te vrolijken en je gasten te vermaken.

Light It Up

Of u nu simpelweg je lampenkap vervangt of de verlichting volledig overdoet, vermijd het creëren van oogpijn met harde verlichting. Beschouw het als de meest ontspannen kamer in een huis, verlicht je woonkamer met zachte en warme tonen in plaats van warmte-intensieve verlichting. Een laag verlichte woonkamer complimenteert de algehele inrichting, maar je kunt een dimmerschakelaar installeren om de verlichting te regelen als je denkt dat je niet kunt beslissen welke hoeveelheid lumen je nodig hebt om een ​​scala aan activiteiten in de ruimte uit te voeren (het is tegenwoordig niet zo makkelijk meer als vroeger, veel Watt is meer licht, het ligt nu net iets anders!). Vervang lampenkappen en speel met de plaatsing van je lampen. Test nieuwe verlichtingshoeken die passen bij de algehele look die je probeert te bereiken. Houd er rekening mee dat sta lampen, kleine lampjes op de kast of een booglamp ervoor zorgt dat je kunt spelen. Als je hoofd verlichting in het plafon zit wordt je speelveld een heel stuk kleiner.

Probeer een nieuwe stoel opstelling

Of je je woonkamer nu wel of niet gebruikt, de stoelen moeten altijd uitnodigend zijn. Ga voor een stedelijk lounge-achtig ontwerp of een traditionelere, kussen-zware look die warmte en knusheid toevoegt aan je woonkamer. Mix en match stoelen, chaises, poefs en stoelen voor een verscheidenheid aan zitmogelijkheden.

De occasionele toevoeging van kussens maakt een wereld van verschil. Verander je kussens – plaits of kralenkussens en voegen een modern tintje toe, of je kunt je gekleurde kussens vervangen van bijvoorbeeld rood en oranje kleuren in de kleuren groen en blauw. Je zult verbaasd zijn hoe onder de indruk je je gasten kunt krijgen door zo'n minimale verandering – ze zullen binnenlopen met de vraag: "Heb je een nieuwe bank gekocht?"

Plaats nieuw laminaat

Bepaal je woonruimte door een oud tapijt te vervangen door een nieuwe slanke vloer. Dit is misschien het beste voor degenen die tevreden zijn met de inrichting, maar hun leefruimte willen verbeteren door een oud tapijt te verwijderen.

Klassieke houten of marmeren vloeren zijn ideaal voor woonkamers. Zelfs als je weinig ruimte hebt, zal een nieuwe vloer de ruimte openen, zodat deze er groter uitziet. Bouw op je nieuwe canvas en blijf weg van tapijt. In plaats daarvan gooi je een stijlvol kleed onder je salontafel of plaats je een vrijstaande loper in het midden.

Er zijn tal van opties beschikbaar, dus het is gemakkelijker om een ​​vloer te kiezen die geen stof bevat zodat je dit later kunt toevoegen (tapijt op tapijt werkt nou eenmaal niet). Als je liever niet investeert in dure hardhouten vloeren zijn er diverse goedkope alternatief beschikbaar in klik laminaat, let hierbij wel op de slijtvastheid. Warme tinten van vloeren of witte vinylvloeren werken het best voor een witter, luchtiger uiterlijk. Neutrale tinten zoals lichtgekleurd hout of beuken passen bij de traditionele inrichting, terwijl donkere tinten zoals gebeitste walnoot een chique achtergrond geven.

Schilder de muren

Voeg een accentmuur toe met een gewaagde kleurkeuze of behangpatroon om je woonkamer op te vrolijken. Dit is een eenvoudige manier om iets te maken wat vaak lijkt op een drastische verandering.

Verfkleurentrends omvatten moderne neutrale kleuren met hints van elektrisch blauw en violet, evenals gedempt roze, taupe en zachte grijzen. Probeer een onverwachte ruimte te schilderen, zoals een gang die leidt naar je woonkamer, het plafond of zelfs achter een lage boekenkast.

Behalve met behangen en schilderen kun je ook werken met spiegels, een spiegel zorgt ervoor dat je kamer vele malen groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.